Nieuwsoverzicht
19-04-2020

Corona-acties in de gemeente Leeuwarden

 

Ben je gestart met, of aangehaakt bij een initiatief dat kwetsbare inwoners ondersteunt? Laat het ons weten via vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl dan verspreiden we de boodschap verder!

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je graag hulp aanbieden? Plaats je vraag of aanbod dan op SamenLeeuwarden.

In deze roerige tijden is het belangrijk om te kijken naar wat nog wel kan en mogelijk is. Zorg goed voor jezelf, maar denk ook aan een ander. Wees lief voor elkaar. Wil je mensen helpen? Of heb je zelf hulp nodig? Dit zijn de mogelijkheden lokaal en landelijk:

lees verder
22-01-2020

Open podium Vrijwilligerswerk - Wijk Noord

Open podium Vrijwilligerswerk - Wijk Noord

Op dinsdag 3 maart vindt er in wijk Noord, Keidam 2, een open podium vrijwilligerswerk plaats. Tijdens deze eerste editie van het open podium in wijk Noord krijgen organisaties en/of buurtinitiatieven, die in de wijken Vrijheidswijk en Bilgaard actief zijn, de gelegenheid om de aanwezigen in 3 minuten te vertellen over hoe ze ontmoetingen tussen bewoners en/of organisaties mogelijk maken.

lees verder
09-01-2020

NLDoet: Meld je klus nu aan!

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

lees verder
05-12-2019

Nomineren Nationale Vrijwilligersprijzen kan nu!

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met héél véél plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Nationale Vrijwilligersprijzen zetten we lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje.

lees verder
14-10-2019

Kasia de Vries en Melvin Kooistra winnen jongere Vrijwilligersprijs

Kasia de Vries en Melvin Kooistra zijn vrijdag tijdens het vrijwilligersfestival in Stadsschouwburg De Harmonie uitgeroepen tot winnaar van de HERO58-verkiezing. Samen met zes andere jongeren, in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 27 jaar, waren ze genomineerd voor zowel de vakjury- als de publieksprijs.

lees verder
08-09-2019

Creatieve studenten bieden zich aan!

Dé creatieve studenten van het Friesland College bieden zich aan voor kortdurende vrijwilligersprojecten! Het gaat om studenten van Styling Design, Interieur Design, Creatief vakman en Mode Design. 

lees verder
14-08-2019

SamenLeeuwarden is online!

Afgelopen periode is er achter de schermen keihard gewerkt aan een nieuwe digitale vacaturebank voor vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden. Het resultaat mag er zijn!

lees verder
13-08-2019

Hoeveel vrijwilligers zijn er nou eigenlijk?

Hoeveel vrijwilligers zijn er nu eigenlijk in Nederland? En welke bevolkingsgroep doet het meeste vrijwilligerswerk; jongeren of ouderen? Mannen of vrouwen? En waarom gaan mensen vrijwilligerswerk doen? Eenvoudige vragen waarop niet altijd eenvoudige antwoorden mogelijk zijn. Om te beginnen omdat de verschillende langlopende onderzoeken verschillende opvattingen hebben over wat er nu precies onder vrijwilligerswerk valt en daardoor vrijwilligerswerk op een verschillende manier meten.

lees verder
Volgen | Social Media