Nomineren Nationale Vrijwilligersprijzen kan nu!

Plaatsingsdatum: 05-12-2019

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met héél véél plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Nationale Vrijwilligersprijzen zetten we lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met héél véél plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale organisaties en vrijwilligers in het zonnetje gezet. 

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn in vier categorieën verdeeld namelijk; Lokale vrijwilligersinitiatieven, de ProminentenPrijs voor landelijke organisaties, de VriendenLoterij Passieprijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk én de Gouden Venus van Milo voor een inspirerende vrijwilliger met een beperking. Kortom vele prijzen te winnen en volop waardering! De landelijke organisatie heeft ook dit jaar weer Vrijwilligerswerk Amaryllis gevraagd om lokale vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers te nomineren. Hiervoor vragen wij de medewerking van alle inwoners van de gemeente Leeuwarden!

Voor de onderstaande prijzen kun je nu nomineren:
- Nationale Vrijwilligersprijzen (Een lokaal vrijwilligersinitiatief/organisatie)
- VriendenLoterij Passieprijs (Een vrijwilliger actief in de gemeente Leeuwarden)
- Gouden Venus van Milo (Een inspirerende vrijwilliger uit de gemeente Leeuwarden met een beperking)

Via onderstaande knop kun je een organisatie en/of één of twee vrijwilligers nomineren. Dit kan tot en met 8 januari.  


NOMINEER HIER


Wat gebeurt er na de lokale nominatieronde?

Vanuit de inzendingen die wij binnen krijgen maakt Vrijwilligerswerk Amaryllis op basis van het aantal aanmeldingen een selectie.

Drie lokale vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Leeuwarden en één vrijwilliger voor de Gouden Venus van Milo wordt namens de gemeente Leeuwarden voorgedragen voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Uit de vrijwilligers die voor de VriendenLoterij Passieprijs zijn aangemeld, wordt een kandidaat gekozen. Deze vrijwilliger is dan samen met allle lokaal gekozen vrijwilligers automatisch een winnaar dit jaar. 

Na kandidaatstelling selecteren experts vrijwillige inzet voor 18 februari 2020 de allerbeste 12 lokale initiatieven. De jury bepaalt uiteindelijk welk lokaal vrijwilligersinitiatief op 28 maart 2020 de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen en zich 'beste lokale vrijwilligersinitiatief van Nederland' mag noemen.
Alle Nederlanders mogen vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 stemmen op hun favoriete lokale ingediende initiatief voor de Publieksprijs. 

Op 28 maart 2020 worden de jury- en publieksprijzen tijdens een landelijke manifestatie uitgereikt door minister Hugo de Jonge.

Wat kunnen de genomineerden winnen?
De landelijke juryprijs, bestaat uit o.a. een bedrag  van € 6.000,- voor het beste lokale vrijwilligersinitiatief. De landelijke publieksprijs, bestaat uit o.a. een bedrag van € 2.500,- die initiatieven kunnen winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.
 
De landelijke winnaar van de Gouden Venus van Milo prijs wint een geldbedrag van €5000,-.

Alle winnaars van de Vriendenloterij Passieprijs winnen een bescheiden prijs (geheim!). 
 
De twaalf landelijk genomineerden organisaties krijgen allemaal een promotiefilm voor hun vrijwilligersinitiatief ter waarde van € 3.000,-.
 
Bovendien worden alle kandidaten van harte uitgenodigd voor gratis deelname aan het We doen het samen Festival, waar minister Hugo de Jonge op 28 maart 2020 de prijzen uitreikt. 

Volgen | Social Media