Kasia de Vries en Melvin Kooistra winnen jongere Vrijwilligersprijs

Plaatsingsdatum: 14-10-2019

Kasia de Vries en Melvin Kooistra zijn vrijdag tijdens het vrijwilligersfestival in Stadsschouwburg De Harmonie uitgeroepen tot winnaar van de HERO58-verkiezing. Samen met zes andere jongeren, in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 27 jaar, waren ze genomineerd voor zowel de vakjury- als de publieksprijs.

De Vries zet zich al jaren belangeloos in voor diverse vrijwilligersorganisaties. Momenteel is ze actief bij Jimmy’s, een ontmoetingsplek voor jongeren. Ze kreeg de vakjuryonderscheiding uit handen van wethouder Hilde Tjeerdema.

De publieksprijs ging naar Kooistra. De afgelopen weken kon door het publiek gestemd worden. Met een grote meerderheid van de stemmen wist hij de prijs te winnen. Hij is al jaren actief als vrijwilliger bij dierenasiel De Wissel.

HERO58 is een onderscheiding van de gemeente Leeuwarden voor jongeren tot en met 27 jaar die zich als vrijwilliger voor de gemeente Leeuwarden of de Leeuwarder samenleving verdienstelijk maken. De organisatie wordt gedaan door Vrijwilligerswerk en Jongerenwerk Amaryllis, 

Volgen | Social Media