Terugblik maatjescampagne

Plaatsingsdatum: 29-06-2021

Op een zonnige dag zijn Roos, Reineke, Gertruud en Marischa op de fiets (of in de auto) gestapt om de deelnemers van de maatjescampagne een afsluitend presentje te brengen.
 

De maatjescampagne vond plaats in de maand mei en had als doel om de diverse maatjesprojecten onder de aandacht te brengen en meer vrijwillige maatjes te werven. Door de hele gemeente Leeuwarden waren flyers, posters en Happy Stones verspreidt. Ook werden de hele maand via de social media oproepjes en ervaringsverhalen gedeeld. Daarnaast werd in diverse media, zoals de Huis aan Huis aandacht gegeven aan deze campagne. Van diverse organisaties kregen wij berichten, zoals:

‘’Bedankt voor deze campagne, het heeft ons flink wat nieuwe maatjes opgeleverd. We kunnen daardoor weer veel mensen blij maken met een maatje die samen met hen de eenzaamheid probeert te doorbreken’’

‘’De aanmeldingen van zowel maatjes als degene die een maatje wil is hoger dan normaal’’

‘’Hartelijk dank voor de attentie. Heel leuk, met zorg bedacht’’

 

Wij kijken positief terug op deze campagne. De maand mei is alweer een tijd voorbij en toch zal er nog aandacht komen voor deze campagne. Onder andere in de seniorenkrant en in diverse wijkkrantjes. Dat is heel mooi, want maatjes blijven nodig! Daarom blijft de campagne-websitepagina nog wel even online. Heb jij nog niet gekeken en ben je nu wel benieuwd worden? Kijk dan hier 

 

Deelnemende partijen waren: Bezoek&Co, Solidair Friesland, Stjoer, SchuldHulpMaatje, De Zonnebloem, Netwerk Time to Connect, Humanitas, Fier, Unie van Vrijwilligers Grou en De Noorderbrug.

Volgen | Social Media