Nationale Vrijwilligersprijzen

Plaatsingsdatum: 02-02-2021

Juni 2021 reikt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit.
Mensen maken de gemeente Leeuwarden. Hoe zou onze gemeente eruit zien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. De gemeente Leeuwarden kan niet zonder haar vrijwilligers: ze zijn de smeerolie van de samenleving! Vrijwilligers verdienen daarom erkenning en waardering. Het NOV draagt daaraan bij met de Nationale Vrijwilligersprijzen. Dit jaar gaan de aanmeldingen niet meer via Vrijwilligerswerk Amaryllis, maar kan iedereen zich aanmelden om kans te maken op de prijzen. 

Het aanmelden is gestart!

Aanmelden Lokale initiatieven
Heb jij een initiatief, project of organisatie waar verschillende mensen aan meedoen? Bijvoorbeeld ouderen, jongeren, mensen met een beperking of mensen met een andere culturele achtergrond? Maak dan een kort filmpje waarin je duidelijk maakt hoe jouw initiatief deze nieuwe gezichten binnenhaalt. Wat heb je gedaan zodat die nieuwe gezichten zich bij jouw organisatie of initiatief thuis voelen? Of laat ze zelf vertellen waarom ze zich thuis voelen! Aarzel niet om ook missers en wat je daarvan hebt geleerd te noemen. Humor en zelfkennis kunnen de selectiecommissie en jury zeker waarderen! We kijken vooral naar wat je vertelt en niet naar de kwaliteit van het filmpje. Ben je niet goed in filmpjes maken? Een PowerPoint, fotocollage, animatie of podcast is ook goed.
Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden Vriendenloterij Passieprijs
Zet jouw favoriete vrijwilliger (of vrijwilligers) in het zonnetje om hem te laten weten hoezeer je hem waardeert!
Iedereen in Nederland die aan vrijwilligerswerk doet, komt in aanmerking voor de Vriendenloterij Passieprijs. Ken jij iemand van wie jij vindt dat hij of zij de Passieprijs moet winnen? Sla twee vliegen in één klap: bedank diegene met een vlogje en nomineer deze speciale vrijwilliger tegelijkertijd voor de Passieprijs.
Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden Nationale Vrijwilligersprijzen Landelijk
Elk jaar wordt een andere specifieke groep Nederlanders gevraagd om landelijke vrijwilligersorganisaties aan te wijzen die volgens hen de Nationale Vrijwilligersprijs verdienen. Een speciale expertcommissie oordeelt op maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact. De winnende organisatie ontvangt de prijs van € 7.500,-. Dit jaar is de beurt aan bedrijven! Een aantal bedrijven mogen hun favoriete vrijwillige initiatief nomineren voor de landelijke vrijwilligersprijs.

Volgen | Social Media