Kenniscarrousel: Vacature schrijven en meer!

KENNISCARROUSELWanneer: donderdag 17 juni, 15.30 tot 17.45 uur

Locatie: OnlineProgramma

15.30-16.30: ronde 1

16.30-16.45: Pauze

16.45-17.45: ronde 2Er worden online drie webinars aangeboden, waarvan je er twee kunt volgen. Lees hieronder welke webinars er worden gegeven. Ben je enthousiast over alle drie? Ook je collega’s zijn van harte welkom om mee te doen en zo hopen wij dat organisaties op een korte en krachtige manier kennis kunnen opdoen over de diverse onderwerpen.


1. DE KUNST VAN NIEUWE GEZICHTEN

Prof. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam neemt je mee in de ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk van Nederland. Nederland is echt een vrijwilligersland. We bespreken het heden: Hoe ziet Nederland vrijwilligersland er uit? Wie zijn het? Wat voor vrijwilligerswerk doen ze? Waarom doen ze vrijwilligerswerk?  We bespreken een visie op de toekomst: Hoe maakt Nederland vrijwillige energie duurzaam? Wat is daarin de rol van overheden, bedrijfsleven en onderwijs? Wat is daarbij de rol van beroepskrachten?

2. OPVALLENDE VACATURES SCHRIJVEN

Om de aandacht van een potentiële vrijwilliger naar jouw organisatie te krijgen is het belangrijk dat je opvalt tussen al die andere vacatures. Hoe je dat doet leer je aan de hand van pindakaas. Ja, echt! Waar je vroeger twee of misschien drie soorten pindakaas had, zijn er nu een flink aantal bijgekomen. Met karamel, met zeezout, met chocola en dan ook nog biologisch of met andere olie. Pindakaas is ineens weer een ‘hip’ product geworden. Wat de creatieve ondernemers gedaan hebben om pindakaas weer in de markt te zetten leer je tijdens deze workshop.

Vervolgens ga je zelf aan de slag om van jouw vacature – waar nu (bijna) niemand op af komt – een tekst te maken die wél aanspreekt. De webinar is actief en je gaat aan het werk met een eigen vacature, waarbij de focus ligt op het bedenken van een goede titel en inleiding.  

Deze workshop wordt gegeven door Heleen van Egmond. Zij is eigenaar van adviesbureau The Happy Volonteer.

3. DE KUNST VAN HET WERVEN VAN VRIJWILLIGERS

Harry van Wieren (regio-adviseur Noord Nederland) van Stichting Present Nederland verzorgt dit webinar. Het werven van nieuwe vrijwilligers staat centraal. Hoe bereik je de nieuwe vrijwilliger? We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.Missie: Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Visie: Een beweging op gang brengen in Nederland waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zienKLIK HIER, EN MELD JE DIRECT AANDe Kenniscarrousel wordt georganiseerd door Vrijwilligerswerk Amaryllis en is gratis toegankelijk voor (vrijwillige) medewerkers van stichtingen en verenigingen

 


17-06-2021
Online 00
8921EZ Online

Volgen | Social Media